NA24.no

H&M leverer varene

Sist oppdatert:
Hennes & Mauritz leverte bedre enn ventet i andre kvartal.

Klesgiganten Hennes & Mauritz leverte et resultat i andre kvartal på 5,78 milliarder svenske kroner, mot 5,4 milliarder samme kvartal i fjor. Det var ventet et resultat på 5,64 milliarder svenske kroner melder den svenske nettavisen e24.se.

NA24 – din næringslivsavis

Omsetningen eks. merverdiavgift steg til 26,5 milliarder svenske kroner, fra 21,6 milliarder svenske kroner samme kvartal i 2008. Det var ifølge estimater innhentet av SME Direkt forventet en omsetning på 26,7 milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bruttomarginen falt imidlertid tilbake til 61 prosent, mot 62,9 prosent samme periode i fjor. Årsaken til dette er valutaeffekter som slo inn i regnskapet.

Ifølge e24.se melder selskapet at den pågående lavkonjukturen har påvirket forbruksmønsteret i samtlige marked, men særlig i Spania, USA og Norden. Men selskapet melder også om at salget i nye markeder som Russland og Japan har vært over all forventning.

Giganten åpnet hele 93 butikker i første halvår, men stengte ni. Dermed er selskapet oppe i 1.822 butikker verden over.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere