Gå til sidens hovedinnhold

H&M-sjef tvang ansatte til å strippe

Skulle sjekke svinn av undertøy.

Kvinnelige ansatte ved en tysk Hennes & Mauritz-butikk var utsatt for en sjef som var særs ivrig etter å undersøke mulig tyveri av undertøy.

Før de gikk hjem for dagen ble de nemlig tvunget til å kneppe opp blusen for å vise seg for sjefen.

Det er den tyske avisen Stern som har avdekket skandalen som rammet klesgiganten, skriver Di.se.

Ingen tatt
Hendelsene som skjedde i München fant sted for mer enn ett år siden, men er først blitt offentlig kjent nå.

- Butikken hadde vært utsatt for tyverier og mistankene gikk i retning mot de ansatte. Sjefen utførte derfor sikkerhetskontroller på egenhånd hvor han tvang de ansatte til å kneppe opp blusen for å vise at de ikke hadde mer enn én bh på seg, sier pressetalskvinne Swetlana Ernst i H&M i Tyskland.

Ingen av de ansatte ble fersket med annet enn sine egne bh-er.

Beholdt jobben
Sjefen fikk umiddelbart en advarsel, men jobber fortsatt for selskapet. Ernst kan ikke svare på om noen av kvinnene som ble utsatt for den fornedrende behandlingen har fått noen form for kompensasjon.

Den tyske avisen retter også oppmerksomheten mot en flere kritikkverdige forhold hos klesgiganten. Selskapet skal etter det avisen kjenner til ha motarbeidet at de ansatte organiserte seg.

Blant annet skal bare rundt 80 av de 325 H&M-butikkene i landet ha et såkalt ansattråd. Etter loven har alle selskap med flere enn fem ansatte krav på seg til å ha et slikt råd som tilsvarer norske fagforeninger.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden