NA24.no

Hackerkrig etter Muhammed-bilder

Sist oppdatert:
Danske hackere svarer nå på helgens angrep mot danske medier.

(NA24): I helgen ble flere danske nettaviser rammet av hackerangrep som en følge av Jyllands-Postens karikaturtegninger av profeten Muhammed. Angrepene førte blant annet til at Jyllands-Postens nettavis var nede i flere timer.

I dag har danske hackere svart med et motangrep mot arabiske medier som blant andre Al-Jazeera, Arab News og Gulf News.

I et kjedebrev på nettet oppfordres folk til å kjøre et program som bidrar til at mediene bombarderes med unyttig informasjon gjennom et såkalt DOS-angrep. Denne typen angrep er ikke farlig for mottakeren, men kan føre til at serverkapasiteten svekkes eller kveles på grunn av informasjonsmengden.

Virusekspert Peter Kruse i CSIS oppfordrer alle som mottar e-posten, til å slette den.

- Dersom brukeren videresender e-posten eller godtar at skriptet kjøres, deltar de i et målrettet denial-of-service-angrep mot flere medier i den arabiske verden. Handlingen kan forverre den allerede tilspissede situasjonen, sier Kruse til Comon.

Mandag ble norske og danske flagg brent av en gruppe protestanter i Gaza by.

Mennene krevde en unnskyldning fra danske og norske myndigheter etter at karikaturtegninger av profeten Muhammed ble publisert i danske Jyllands-Posten og den kristne norske avisen Magazinet.

Tidligere har flere arabiske land innført boikott av danske varer som en følge av karikaturtegningene.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere