Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hacket storbank for millioner

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Russisk mafia har hacket storbank. Åtte millioner kroner er borte.

Hittil har åtte millioner kroner forsvunnet i det som antageligvis er det største internettbedrageriet mot en svensk bank noen sinne.

NA24 - din næringslivsavis

Millioninnbrudd
Ifølge den svenske nettavisen Computer Sweden opplever banken nye innbrudd hver dag. Det svenske politiet melder om at russiske bedragere skal ha lyktes i å stjele flere millioner kroner fra Nordea-kontoer siden i høst. Mer enn 250 bankkunder skal ha blitt rammet, 8 millioner skal ha forsvunnet og 121 personer er mistenkt i hackingen.

Samtidig blir nye nettinnbrudd meldt til politiet hver dag.

LES MER: Politiet gransker nettbank-hacking

Banken skal ifølge Computer Sweden hatt kjennskap til angrepene i mer enn tre måneder, men har ennå ikke informert sine kunder.

Nordeas svenske informasjonssjef Boo Ehlin bekrefter overfor avisen at angrepene har skjedd.

Les også: Hackere angrep nettbank

Ikke i Norge
Rune Kibsgaard Sjøhelle, assisterende informasjonssjef i Nordea Norge sier til NA24 at norske nettbank kunder ikke skal være rammet av de angrepene som har blitt gjennomført i Sverige.

- Den svenske og Norske nettbanken er helt avskilte systemer. Foreløpig har vi i Norge vært forskånet for denne typen angrep, sier Rune Kibsgaard Sjøhelle til NA24.

Han innrømmer imidlertid at enkelte Norske kunder har mottatt mail fra hackerne hvor det står at de ønsker å få kundens passord slik at de kan verifisere at den er riktig.

- Noen kunder har fått slike mailer, men de har vært beregnet på svenske brukere, sier han.

Informasjonssjefen forklarer at den norske nettbanken bruker sikkerhetskort både ved innlogging og ved betalinger slik at dersom noen uvedkommende får tak i en kode lar det seg allikevel ikke gjøre å ta ut penger med en enkelt kode slik det er i den svenske delen av banken.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!