NA24.no

Hadde argusøyne på Storebrand

Kredittilsynet var i fjor bekymret for likviditetssituasjonen i forsikringsgiganten Storebrand.

Høsten 2007 kjøpte forsikringsgiganten Storebrand det svenske livselskapet SPP for 13,9 milliarder kroner. Dagens Næringsliv melder fredag at en rapport fra et stedlig tilsyn som Kredittilsynet har avholdt viser at de var bekymret for likviditetssituasjonen i selskapet.

NA24 – din næringslivsavis

- Det å overta et stort livselskap i et annet land med et krevende regelverk, er en krevende prosess, uansett når det skjer. At dette har skjedd i en periode med finanskrise med svak avkastning, har selvsagt gjort oppgaven tilsvarende mer krevende. Vi har derfor fulgt Storebrands oppkjøp og integrering av SPP ekstra tett, sier Bjørn Skogstad Aamo til Dagens Næringsliv. Han er øverste sjef i Kredittilsynet.

Blant annet mente Kredittilsynet at likviditeten til selskapet var for svak frem til mars 2009. Da tok selskapet opp et obligasjonslån på 300 millioner kroner, med en flytende rente samt et påslag på 2,25 prosent. I juni tok selskapet opp et evigvarende lån på 1 milliard kroner med en rente på hele 11,9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere