NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83
(Getty Images/Scanpix/AFP)

Hadde du takket ja til dette?

Sist oppdatert:

Det er lett å forstå hvorfor mange rutinerte investorer ikke lot seg forføre av de nyetablerte selskapene.

Det er nemlig ikke uvanlig at disse går konkurs, mens investorene må dekke store tap - noe mange har brent seg på opp gjennom årene, og den store risikoen gjør at de som sitter på pengesekken er forsiktige med sine likvider.

Men av og til kan til og med de mest absurde forretningsideene bli til suksesser.

I Quora ramses det opp 18 suksessfulle selskaper, som i startfasen, etter all sannsynlighet, hadde vanskeligheter med å overbevise investorer med sine forretningsideer - som i artikkelen presentert med en satirisk vri.

Facebook
Verden trenger nok en Myspace eller Friendster. Vi åpner den bare opp for noen tusen overarbeidet, antisosialistiske, Ivy Leaguers. Alle andre vil etter hvert henge seg på siden Harvard-studenter er så kule.

Lansert: 4. februar 2004
Inntekter 2012: 5,1 milliarder dollar

Dropbox
Vi skal bygge en fildeling og synkroniseringsløsninger nå det finnes mange av dem på markedet som ingen bruker, som støttes av store selskaper som Microsoft. Den skal bare gjøre en ting bra, og du må flytte over hele innholdet ditt for å bruke det.

Lansert: 2008

Amazon
Vi selger bøker online, selv om forbrukerne fortsatte er redd for å bruke kredittkort på nettet. Leveringskostnadene vil spise opp alle pengene de sparer. De kommer til å bruke tjenesten fordi den er praktisk, selv om de må vente en uke før de får boken.

Lansert: 1995
Inntekter 2012: 61,09 milliarder dollar

Virgin Atlantic
Fly er så kule. La oss starte en. Hvor vanskelig kan det være? Vi differensierer oss med en morsom sikkerhetsvide og ved å ikke være et drittsekk.

Grunnlagt: 1984
Inntekter 2013: 2,9 milliarder pund

Mint
Gi oss all bank, aksje og kredittinformasjon. Vi gir det tilbake til deg med fine bokstaver. For å få deg til å føle deg rikere lager vi dem grønne.

Lansert: 27. august 2006

Palantir
Vi bygger en analytikerprogramvare, plasserer selskapet i California, ansetter en hel haug med nyutdannede ingeniører, mange av dem innvandrere, vi ansetter ingen selgere og så lander vi store avtaler med D.C.-baserte forsvars- og etterretningsbyråer.

Grunnlagt: 2004

Craiglist
Den blir stygg. Den er gratis. Utenom for de prostituerte.

Lansert: 1995

iOS
Det er et helt nytt operativsystem som ikke kjører en eneste av de millioner med applikasjoner som har blitt utviklet av Mac OS, Windows eller Linux. Bare Apple kan bygge applikasjoner for den. Den vil ikke ha klippe- og limefunksjoner.

Lansert: 29. juni 2007

Google
Vi bygger det 20. århundrets søkemotor på et tidspunkt hvor mange av de andre har blitt forlatt for å ha vært store pengesluk. Vi fjerner alle reklamefinansierte nyheter og portalfunksjonalitet så du ikke blir distrahert fra å bruke de gratis søkegreiene.

Inntekter 2012: 50,18 milliarder dollar

Github
Programvareutviklere vil betale månedlige avgifter for resten av livet for å lage gratis programvare av annen gratis programvare.

Lansert: April 2008

PayPal
Folk vil bruke sine usikre AOL og Yahoo e-postadresser for å betale hverandre med virkelige penger støttet av en ikke-bank med et søtt navn som drives av folk i 20-årsalderen.

Grunnlagt: juni 1998
Inntekter 2012: 5,6 milliarder dollar

Paperless Post
Vi er som Evite, utenom at du betaler oss. Alle vennene dine vil vite at du er en idiot.

Grunnlagt: 2009

Instagram
Filtre! Det er korrekt, vi har filtre!

Lansert: 6. oktober 2010

LinkedIn
Hva med et profesjonelt sosialt nettverk, rettet mot travle 30- og 40-åringer- de vil bruke tjenesten hvert femte år, når de søker etter ny jobb.

Lansert: 5 mai 2003
Inntekter 2012: 972 millioner dollar
Brukere: 238 millioner

Tesla
Istedenfor å bare bygge batterier og selge dem til Detroit, skal vi bygge våre enge biler fra grunnene av pluss at vi skal eie distribusjonsnettverket. Dette skal vi gjø midt i nedgangstidene.

Grunnlagt: 2003
Inntekter 2012: 413,3 millioner dollar

SpaceX
Om NASA kan gjøre det, så kan vi gjøre det! Det er ikke akkurat rakettforskning.

Grunnlagt: 2002

Firefox
Vi skal bygge en bedre nettleser, selv om 90 prosent av verdens datamaskiner allerede har en gratis en bygd inn. En kar vil gjøre meste av jobben.

Lansert: 23. september 2002

Twitter
Det er nesten som SMS eller RSS. Utenom at den gjør mye mindre. Den vil bli brukt i hovedsak av nerder først, og etter hvert vil Britney Spears og Charlie Sheen vil kaste seg på.

Grunnlagt: 21. mars 2006
Inntekter 2010-estimat: 140 millioner dollar
Brukere: 200 millioner aktive (februar 2013)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere