*Nettavisen* Økonomi.

Hadia Tajik fikk 157.500 kroner av NRK

Hadia Tajik (Ap) ser ikke noe probem i at hun får betalt av NRK for TV-serie. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Hadia Tajiks private firma, Tajik Media, fikk 157.500 kroner i honorar for tre programmer på NRK TV i fjor høst. Samtidig mottok hun full stortingslønn.

16.04.15 07:46

Tajik fikk honoraret for sin deltakelse i programserien « På bortebane», som ble sendt på NRK i fjor høst, skriver VG og VG Nett torsdag.

Som stortingsrepresentant tjener Tajik 865.100 kroner i året. I tillegg får hun 60.557 kroner som leder av Stortingets justiskomité.

Hadia Tajik (31) ga 50.000 kroner av honoraret til Utøya AS den 23. november i fjor. Resten har hun beholdt selv.

Overfor VG forsvarer Tajik, som tidligere var kulturminister, at hun beholdt størstedelen av honoraret selv.

På Facebook fortsetter Tajik å forsvare honoraret.

«Eg har ikkje fått dobbelt lønn. Men fått tilleggshonorar fordi eg har gjort eit tilleggsarbeid. Arbeidet har ikkje gått ut over stortingsvervet, men er gjort på kveldar, helgar og fritid. Somme stortingsrepresentantar skriv bok, andre sit i styrer og får honorar. Eg har laga dokumentar-TV. Honoraret har vore handsama heilt etter boka: med full openheit, etter alle speleregler, og er skatta av - sjølvsagt. For å vere sikker på at eg ikkje skulle gjere feil skaffa eg meg advokat og revisor. Eg har ingen hemmelegheiter i denne saka» skriver hun på Facebook.


Partileder Jonas Gahr Støre gir overfor VG uforbeholden støtte til Tajik.

Til høsten skal KrF-leder Knut Arild Hareide og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre lede akkurat samme programserie, «På bortebane».

Ifølge VG har begge sagt tvert nei til å putte så mye som en krone av honoraret fra TV-selskapet Monkberry i egen lommebok. Begge vil gi hele pengebeløpet til veldedige formål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.