Hadia vil ha betaling på nett

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Avisenes digitale utgivelser vil fra nyttår også få pressestøtte, opplyser kulturminister Hadia Tajik (Ap).

14.08.13 12:44

Pressestøtten skal endres fra 1. januar slik at den gis uavhengig av om avisene utgis på papir eller digitalt. Det melder Klassekampen onsdag ifølge NTB.

Det er halvannet år siden regjeringen presenterte modellen. Tajik opplyser til Klassekampen at arbeidet er i rute.

- Vi er allerede inne i en digital brytningstid. Da er det et paradoks å ha en pressestøtte som regelrett motvirker utviklingen. Det må være opp til den enkelte redaksjon hvordan man satser på det digitale området, men pressestøtten skal i alle fall ikke være et hinder, sier Tajik.

Sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, presiserer at den pressestøtten Tajik omtaler kun vil gå til nettaviser som tar betalt som papiravisene.

- I praksis gjelder dette kun for avisenes PDF-utgaver, eller Nettavisen, hvis vi stenger avisen og setter opp betalingsmur, sier Stavrum.

Hvis Høyre får regjeringsmakt, blir planen hennes uansett fullført.

Høyres kulturpolitiske talsmann Olemic Thommessen gleder seg over at Tajiks arbeid er i rute. Han varsler at Høyre kommer til å lose reformen i havn hvis de borgerlige vinner valget.

- Vi mener en plattformnøytral pressestøtte er et fremskritt, sier Thommessen.

Samtidig er det fra før kjent at Høyre ønsker å kutte pressestøtten med 100 millioner kroner. Fremskrittspartiet ønsker på sin side å redusere pressestøtten med 180 millioner kroner og på sikt avskaffe hele ordningen. Tajik er glad for Thommessens støtte, men er samtidig skeptisk til at Høyre ønsker kutt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.