NA24.no

Hafslund Konsernsjef Christian Berg HNA HNB
Hafslund Konsernsjef Christian Berg HNA HNB (Hafslund)

Hafslund fikk 639 mill. fra REC-salg

Sist oppdatert:
Kvittet seg med aksjer de tegnet seg i emisjonen.

Hafslund har fått solgt seg ned i solenergiselskapet REC. Det børsnoterte kraftselskapet har vært med på eiersiden i REC i en lengre periode og vært en av de største eierne i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Nå har de solgt 18 millioner aksjer og dermed redusert aksjebeholdningen til 11,5 prosent av aksjene i REC. Posten som ble solgt tilsvarer 2,7 prosent av alle aksjene i selskapet.

For å bestemme prisen benyttet Hafslund seg av prinsippet bookbuilding og kursen endte på 35,50 kroner per aksje. Det innebærer at nedsalget gir 639 millioner kroner.

- Hafslund vil fortsette å være en langsiktig eier i REC og har sterk tro på selskapet og dets fremtidsutsikter. Hensikten med denne transaksjonen er å frigjøre den kapitalen som ble bundet opp i REC i forbindelse med fortrinnsrettsemisjonen i juli 2009. Salget styrker Hafslunds likviditetsposisjon ytterligere, noe som er svært viktig for vår fortsatte satsning innenfor fornybar energi, infrastruktur og strømsalg, kommenterer konsernsjef Christian Berg i Hafslund.

Det er meglerhuset Carnegie som har vært tilrettelegger av nedsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere