*Nettavisen* Økonomi.

Hafslund trosser kollaps i strømprisene

Kraftkonsernet Hafslund trosser sviktende strømpriser og leverer et langt større overskudd i tredje kvartal enn på samme tid i fjor.

Overskuddet økte kraftig i tredje kvartal.

Kraftkonsernet Hafslund trosser sviktende strømpriser og leverer et langt større overskudd i tredje kvartal enn på samme tid i fjor.

I kvartalet var kraftprisen på Nord Pool Spot for prisområde NO1 (Sørøst-Norge) på 10 øre pr KWh, det laveste for kvartalet siden 2007 og en nedgang på 60 prosent fra tilsvarende kvartal i fjor, opplyser Hafslund i kvartalsrapporten.

- Resultat fra sikringshandler, høy kraftproduksjon og stabile resultater fra nett,- og strømsalgsvirksomhetene, ga allikevel et driftsresultat før avskrivninger på linje med fjoråret, opplyser Hafslund.

Lenger ned i regnskapet er tallene langt sprekere. Både lavere finanskostnader og negative engangsforhold i fjor, bidrar til at overskuddet før skatt stiger til 237 millioner kroner i kvartalet fra 71 millioner i tilsvarende periode i fjor.

I perioden falt konsernets salgsinntekter til 2,16 milliarder kroner fra 2,5 milliarder kroner, mens det underliggende driftsresultatet (EBITDA) var stabilt.

- Resultatene i 3. kvartal viser betydningen av å prissikre produksjonsvolumer i Produksjon og Varme for å motvirke svingninger i kraftprisene, sier konsernsjef Finn Bjørn Ruyter i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag