NA24.no

Hafslund vil ta strømsalget på børs

 
 
Vil skille ut strømsalgsvirksomheten.

Hafslund vil skille ut og børsnotere konsernets strømsalgsvirksomhet. Ambisjonen er å gjennomføre noteringen i løpet av 2016.

En utskillelse og et bredere eierskap vil bidra til ytterligere styrking av virksomhetens vekstmuligheter, begrunner Hafslund i en børsmelding onsdag.

- Hafslund Marked har opparbeidet en solid markedsposisjon som den femte største strømleverandøren i Norden, med stabile og solide resultater. En børsnotering av Hafslund Marked vil gi selskapet direkte tilgang til aksjemarkedet, og understøtte selskapets nordiske vekststrategi, sier konsernsjef i Hafslund, Finn Bjørn Ruyter i en kommentar.

I Norge, Sverige og Finland har strømselskapene i Hafslund Marked over 1 million person- og bedriftskunder.

Hafslund peker videre på at strømsalgsvirksomheten har en annen verdikjede og et annet geografisk nedslagsfelt enn Hafslunds øvrige virksomhet, og at stordriftsfordelene innen strømsalg vil øke ytterligere.

Gitt hensiktsmessige markedsforhold har Hafslund som ambisjon å gjennomføre en børsnotering i løpet av 2016.

-En børsnotering vil tilby potensielle aksjonærer en rendyrket aksje innen strømsalg, samt bedre synliggjøre verdiene i Hafslund-konsernets kapitaltunge virksomhetsområder, sier konsernsjefen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere