*Nettavisen* Økonomi.

Haga etterlyser KrF-politikk

Sp-leder Åslaug Haga og parlamentarisk leder Magnhild Meltveit Kleppa ber KrF gi dem råd om hvordan Sp skal styre landet.

13.01.06 15:59

JESSHEIM (TV 2 Nettavisen): - Jeg er overbevist om at forslag som ble fremmet i forrige periode kunne vært tatt mer på alvor. Vi ønsker et mer konstruktivt samarbeid med opposisjonen. Våre løfter om å lytte skal ikke bare være ord, vi vil ta opposisjonen på alvor, sier Meltveit Kleppa til TV 2 Nettavisen.

- Har du noen eksempler på gode politiske forslag fra Høyre, KrF, Venstre eller Frp de siste månedene som dere vil følge?

- Nei, det har vært få konstruktive forslag så langt. Det har nok sammenheng med at vi foreløpig har brukt tiden på budsjettarbeid.

Ydmykhet, ydmyket, ydmykhet
Sps parlamentariske leder brukte store deler av talen sin på partiets strategikonferanse på å minne partimedlemmene om at Sp skal være ydmyke.

- Det skal ikke være slik at vår nye flertallsmakt skal hindre oss i å samarbeide med opposisjonen fordi de ulike partiene er i opposisjon. Stortinget bør være et forum for ærlig og fordomsfri diskusjon, sa Meltveit Kleppa.

Hun har særlig store forhåpninger til Kristelig Folkeparti fordi hun mener at Sp og KrF har mange felles standpunkter.

- Da KrF var i regjering stod de ikke i første linje for kommuneøkonomi, fattigdomsforkjempelse og distriktene. Men nå har de selv tatt et oppgjør med egen politikk, sier Meltveit Kleppa.

Åslaug helt enig
Sp-leder Åslaug Haga stiller seg helt bak oppfordringen til partiets parlamentariske leder.

- Vi er 100 prosent enige i at å lytte er det eneste fornuftige. Det skal ikke være slik at opposisjonen ikke skal kunne komme med gode og konstruktive innspill, sier Haga til TV 2 Nettavisen.

Det er særlig når det gjelder pensjonsreformen, handlingsplanen mot fattigdom, statskirken og religionsreformen at topplederne i Sp har store forhåpninger til at KrF vil bidra med forslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.