NA24.no

Hagejakten har startet

- Mange drømmer om hus med bestemorhage, sier megler. Få oversikt over visningshelgen her.

En ruvende stillhet følger etter festlige korpsmusikere og ivrige drillpiker. Det er ingen tvil om at flere skaffer seg en oval helg etter nasjonaldagen.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed blir det en dupp på antall boligvisninger i hovedstaden denne helgen, sammenliknet med tidligere helger i mai.

Til sammen er 2.340 boliger lagt ut til salgs i Oslo, ifølge Finn.no. Det er rekordfå nye objekter som er lagt ut denne fredagen 18. mai. I skrivende stund har kun 22 objekter blitt lagt ut. Det er ingen tvil om at det er fordi det er stille etter festen.

42.000 kvadratmeteren
Denne søndagen er det «kun» 637 visninger. Forrige søndag var det over to hundre flere boliger å velge mellom.

Det mest eksklusive hovedstaden har å by på er en sveitservilla fra 1896 på Malmøya. Prisantydningen på denne idyllen er på 8,85 millioner kroner. Denne boligen er på 210 kvadratmeter, med stor tomt og flere terrasser. For selve boarealet blir prisen 42.142 kroner per kvadratmeter.

- Jeg vil tro at hus legges ut nå. Det er nå og frem til St. Hans man får vist frem havene sine. Det er mange som er på jakt etter hus med gammeldags, frodig have, slik som bestemor hadde, og slik som det er på denne eiendommen, sier megler og advokat Tom E. Johnsen i Sem og Johnsen til NA24.

Han mener det er riktig å ha visning denne helgen, til tross for 17. mai på torsdag.

- Det er selvfølgelig en del som har tatt langhelg, men neste helg er det pinsehelg og da reiser alle bort. Barnefamilier er hjemme på 17. mai. Vi har fått 10-15 henvendelser i forkant og regner med mange på visning. Dette er midt i blinken for de som ser etter en idyll, sier Johnsen.

83.600 kvadratmeteren
På «billig»-siden tilbys en boks på 13 kvadratmeter på Majorstuen, med en prisantydning på 360.000 kroner. I tillegg kommer fellesgjelden på 726.574 kroner.

Kvadratmeterprisen på denne blir dermed formidable 83.600 kroner, om leiligheten går til prisantydning. Verditaksten er nemlig 30.000 kroner mer, noe som gir 2300 kroner ekstra, og en kvadratmeterpris på utrolige 85.900 kroner i kvadratmeterpris.

Selgere av disse små leilighetene forsvarer prisen med at det er badet og kjøkkenet som drar prisen opp. Men leilighetene i dette «Living in a box»-prosjektet, har blitt brukt som eksempel på svært dyre leiligheter.

Denne uken er det 273 boliger til salgs i Grünerløkka-området, 256 i Gamle Oslo, 219 på Sagene og 205 på Sinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere