Dersom regjeringen ikke klarer å få ned arbeidsledigheten nå, kan det koste dem valgseieren i 2017, mener Carl I. Hagen.

Les også: Frp legger felle for Ap før valget i 2017

Frp-veteranen var med på å fremme et resolusjonsforslag i forkant av partiets landsmøte i helgen der ett av kravene var at arbeidsledigheten må tilbake til under 100.000 personer, skriver Klassekampen.

Nå ligger tallet på nærmere 140.000.

– Jeg må innrømme at jeg har forståelse for Jonas Gahr Støre når han sier «for lite, for sent», sier Hagen og viser til Ap-lederens kritikk av regjeringens arbeidsledighetstiltak.

Hagen ønsker seg klassisk motkonjunkturpolitikk. At man bruker mer i dårlige tider, og mindre når det går bra.

– Vi har muskler til å forsere en del fornuftige investeringer, som veier, bruer og tunneler. Vi kan omskolere folk fra oljebransjen til å kjøre gravemaskin og lastebil, sier Hagen, som legger til at helsevesen, skole og kommunale bygg er andre områder i offentlig sektor der en kan investere mer.

– Vi har levert en resolusjon der vi refererte til det rommet handlingsregelen gir for en mye mer offensiv finanspolitikk, og ba om at man fulgte opp dette i revidert og i statsbudsjettet for 2017. Målet må være at arbeidsledigheten ikkje stiger over 100.000 ledige, sier partiveteranen. (©NTB)

Les også:

Ap anklager Frp for asylspill

Frp har bare fjernet 5 av 30 «dusteforbud»

Frp: - Vi vil ta vare på folks sikkerhet