NA24.no

Hagen blir matrådgiver for regjeringen

BLIR REGJERINGSRÅDGIVER: Stein Erik Hagen (til venstre) skal promotere helseministerens nye næringslivsgruppe som skal komme med konkrete tiltak for å få ned bruken av fett, salt og sukker i det norske kostholdet.
BLIR REGJERINGSRÅDGIVER: Stein Erik Hagen (til venstre) skal promotere helseministerens nye næringslivsgruppe som skal komme med konkrete tiltak for å få ned bruken av fett, salt og sukker i det norske kostholdet. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Helseminister Bent Høie (H) gjør det i dag kjent at milliardær Stein Erik Hagen skal promotere en nyoppnevnt rådgivningsgruppe for mat.

Helseministerens næringslivsgruppe skal komme med konkrete tiltak for å få ned bruken av fett, salt og sukker i det norske kostholdet, skriver VG tirsdag.

Orkla-styreleder Stein Erik Hagen skal promotere gruppens arbeid. Hagen skal også holde en hovedinnledning på gruppens første møte i morgen.

– Jeg tror at de fleste forbrukere ønsker å spise sunnere mat. Men det er vanskelig for hver enkelt av oss å ta slike valg hver eneste dag. For å påvirke det, kreves det mye arbeid og informasjon. Derfor er det veldig mer effektivt hvis vi klarer å få de store aktørene i norsk matindustri og butikker å gå sammen om for eksempel å redusere saltinnholdet i mat. Da gir det resultater i kjøleskapet til hver enkelt av oss, sier Høie til VG.

Ap er kritisk til at helseminister Bent Høie (H) bruker Orkla-eier og de blå partienes fremste økonomiske bidragsyter, Stein Erik Hagen, som rådgiver når regjeringen vil slanke Norge.

– Det er problematisk, sier Aps talsmann, Torgeir Micaelsen til VG.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere