NA24.no

Hagen-eks bytter beite

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)
Orklas tidligere toppsjef går til ny jobb.

1 I forbindelse med ansettelse av Tommy Korneliussen som ny konsernsjef gjennomføres en styrking av NorgesGruppens konsernledelse. Det kommer frem i en melding fra NorgesGruppen. Dag J. Opedal og Johan Johannson trer inn som nye konserndirektører.

Dag J Opedal (51) kommer fra Orkla ASA, hvor han var konsernsjef frem til september 2010. Han har tidligere ledet Orklas merkevarevirksomhet. Han vil som konserndirektør få ansvar for områdene strategi, forretningsutvikling, egen industrivirksomhet, faghandel og definerte konsernfunksjoner. Opedal er utdannet siviløkonom fra NHH og har en MBA fra Insead. Han tiltrer 1. februar.

Johan Johannson (44) er adm.dir. i Joh. Johannson Kaffe AS. Han vil som konserndirektør få ansvaret for fellesfunksjoner detaljhandel, etableringer, servicehandel, analyse/utvikling, verdiøkende tjenester og eiendom og tiltre 4. april. Johannson er utdannet siviløkonom fra BI og har arbeidet i ulike stillinger i konsernet siden 1995.

Påtroppende Konsernsjef Tommy Korneliussen mener selskapet må forberede seg på fremtidige store utfordringer og ser med glede frem til oppstart 1. april:

-For å sikre kontinuitet og fornyelse av NorgesGruppens tetposisjon innen norsk detaljhandel kreves det bred ledererfaring, forbedringsorientering og innovasjon i alle ledd i organisasjonen. Sammen med den øvrige nåværende konsernledelse vil Opedal og Johannson bidra til den videre utvikling for Norges 9.største selskap, heter det i melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere