Hagen får millioner tross underskudd

Foto: Poppe, Cornelius

Et stort underskudd hindrer ikke Komplett i å gi et utbytte.

Komplett la onsdag ettermiddag frem resultatet for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde driftsinntekter på 1,2 milliarder i kvartalet, noe som er 13 prosent svakere enn samme periode året før. For året under ett endte driftsinntektene på 4,3 milliarder, mot 3,4 milliarder i 2007.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Resultatet før skatt endte på 18,2 millioner i fjerde kvartal, ned fra 29,3 millioner i samme kvartal året før. For året som helhet endte det imidlertid med et underskudd på 71,7 millioner kroner før skatt, mot et overskudd på 75,8 millioner kroner i 2007.

Selskapet venter utfordringer med salget fremover.

- Det er en nedgang i markedsomsetningen for flere av konsernets produkter sett i forhold til tidligere år. Konsernet forventer at den nåværende økonomiske turbulens vil vedvare og at dette vil påvirke etterspørselen av forbrukerelektronikk og IT-produkter negativt, skriver Komplett i kvartalsrapporten.

Et kostnadsprogram som ble iverksatt i fjor høst har begynt å gi effekt, men man skal fortsette å kutte kostnader i 2009.

Og til tross for et stort underskudd: Storaksjonær Stein Erik Hagen kan nyte godt av at det kommer et utbytte på 1 krone per aksje.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag