NA24.no

Hagen fillerister finansministeren

Sist oppdatert:
Midt i en av historiens verste kriser er statsråden opptatt av Stein Erik Hagens skjorter. Gjett om han er oppgitt.

Det skapte stor ståhei da Dagens Næringsliv tirsdag kunne viderebringe Orkla-eier Stein Erik sine tiltak for å stramme igjen livremmen. Et var å bytte skjortesnippen – i stedet for å bytte ut hele skjorten.

NA24 – din næringslivsavis

En av de som har kastet seg på er finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen, som til Dagbladet sier at Hagen lever i en milliardærboble. Hagen selv er forundret over oppstusset som hans spareråd har skapt.

Lærte av Jens P.
- Det var ment som en illustrasjon. Jeg tror folk blir påvirket av det som skjer. Folk bruker skoene lengre, de trekker om sofaen i stedet for å kjøpe en ny og så videre. Men jeg bytter bare snipper på finskjorter, ikke på sportsskjorter eller Dressmann-skjorter, sier Hagen til NA24. Dette trikset, forteller Hagen, lærte han av Orkla-eier Jens P. Heyerdahl, som Hagen var i en bitter maktkamp med da han satte seg inn som styreleder i Orkla.

- Men at folk gidder å kommentere det forstår jeg ikke. Når man for en billig penge bytter ut en slitt snipp i stedet for å bytte ut hele skjorten? At man blir hengt ut for gjenbruk så er det dårlig, sier Hagen til NA24.

Forberedt på langvarig nedtur
Hagen sier til NA24 at han i flere år har byttet ut snippene, men under dette ligger et negativt syn på markedet fremover. Når det gjelder forbruksveksten så mener Hagen vi kan forberede oss på nullvekst i tiden som kommer.

- Jeg tror ikke det vil vedvare i mange år, men husk på at det sto stille i Japan i 10 år. Man vet ikke. Vi har forberedt oss på i Canica at det vil bli flatt i ti år fremover, men dette er ikke et hovedscenario, sier Hagen til NA24.

For det kommer nedgangstider, det er Hagen nesten overbevist om.

Syv fete og syv magre
- Og det kommer arbeidsledighet, men det spørs hvor mange staten suger tak i, sier Hagen til NA24.

- Dette går tilbake til faraoenes tid, med de syv fete og de syv magre. Men det er ikke så dramatisk som avisoverskriftene skal ha det til. Vi må venne oss til totalt sett forbruke litt mindre og jobbe litt mer. Men vi lever så godt allerede, sier Hagen som peker på at det har vært meget gode tider i norsk og internasjonal økonomi de siste årene.

- Dette burde Halvorsen tenke litt mer på enn hva en borger gjør med sine skjortesnipper, slår Hagen lakonisk fast.

Når det gjelder markedet så mener Hagen det lett kan gå ti til femten prosent lengre ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere