NA24.no

Hagen har virkelig grunn til å smile

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Orkla meg solid overskudd.

Industri- og merkevaregiganten Orkla, der Stein Erik Hagen er største aksjonær, la onsdag morgen frem resultater for 3. kvartal, og kunne vise til et solid driftsresultat.

57 millioner (EBITA) ble resultatet etter skatt, mot 817 kroner i i samme periode i fjor. Resultatet før skatt var 1181 millioner kroner.

- Vi har det siste kvartalet tatt store og avgjørende steg på veien mot å bli et rendyrket merkevareselskap. Samtidig som vi gjennomfører omfattende strukturelle grep, har vi levert tilfreds­stillende resultater, sier konsernsjef Åge Korsvold i en børsmelding.

I perioden er det gjort flere store grep.

  • Kjøp av Jordan er gjennomført
  • Avtale er inngått om kjøp av Rieber & Søn
  • Eierandelen i REC er redusert til 15,6 %
  • Aksjeporteføljen er redusert
  • Avtale er inngått med Norsk Hydro om videreføring av Sapa i et joint venture
  • Borregaard er børsnotert

Det er spesielt matavdelingen i selskapet som har gjort det godt, med Stabburet i spissen. Derimot melder selskapet at det går tregere i Russland, og at svenska Sapa har vært påvirket av svekkede markeder.

- Flere nylanseringer bidro til veksten. Stabburet styrket sin posisjon som en ledende leverandør til norsk dagligvarehandel og storhusholdning, melder selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere