NA24.no

Hagen håver inn på Grandiosa

Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen selger «Grandis» i bøtter og spann. Og nå blir pizzaen dyrere.

Industrikonglomeratet Orkla var ute med svakere resultater enn ventet i første kvartal. Årsaken til dette var en rekke spesielle forhold. Les resultatgjennomgangen her.

NA24 - din næringslivsavis

Orkla består av alt fra merkevarer i dagligvarebransjen til solcelle- og aluminiumsatsingen i Elkem. I siste kvartal var det særlig mat- og dagligvaredelen, som sorteres under Orkla Brands, Borregaard og Orkla Aluminium Solutions som leverte godkjent.

I siste kvartal ble det omsatt Grandiosa Pizza, såpe og andre mat- og merkevarer for hele 5,36 milliarder kroner. Dette var en vekst på fem prosent fra i fjor.

«Grandisen» blir dyrere
Det er ingen tvil om at Orklas mest kjente matmerkevare vil bli dyrere for norsk forbrukere. I kvartalsrapporten til Orkla kommer det frem at selskapet allerede har satt opp prisen de siste månedene. Først og fremst er dette gjort for å kompensere for de økte råvareprisene internasjonalt. De siste månedene har, som kjent, prisen på hvete og andre jordbruksvarer gått i taket.

Orkla venter ytterligere prisoppgang i forbindelse med årets jordbruksoppgjør. Derfor varsler de økte priser på matvarene til det norske folk fremover.

- I det norske råvaremarkedet forventes det også prisoppgang som følge av vårens jordbruksoppgjør, melder Orkla.

Hvor viktig Orkla Brands er for Stein Erik Hagen illustreres ved at denne delen står for rundt en tredjedel av omsetningen til industrikonglomeratet, som hadde en omsetning på 16,9 milliarder i siste kvartal.

Suksess med speltpizza
Stein Erik Hagen & Co. lanserte Grandiosa Speltpizza i første kvartal. Dette har vært en formidabel suksess. Dette er nå den nest største pizzavarianten i det norske pizzamarkedet.

For alle matprodukter merker Orkla økt konkurranse fra matkjedenes egne merkevarer. I første kvartal er nemlig markedsandelen for Orkla Foods Nordic noe redusert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere