*Nettavisen* Økonomi.

Hagen kjøper pizzafabrikk

Foto: Stabburet (Stabburet/Scanpix/Montasje)

Grandiosa-kongen satser hardere på frossenpizza.

12.05.11 11:17

Stein Erik Hagen-kontrollerte Orklas Stabburet AS har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Dagens AS, som har en fabrikk for småskala pizzaproduksjon, melder Stabburet i en pressemelding.

Dagens ble etablert i 2004 og har 22 ansatte. Selskapets virksomhet ligger i Hå kommune på Jæren. Dagens har en årlig omsetning på cirka 40 millioner kroner (2009) og driver hovedsakelig med produksjon av fersk pizza. Dagens er i dag leverandør til Stabburet gjennom produksjon av pizzamerket Chicago, som selges som hurtigmat i storkiosker og på bensinstasjoner.

Frossenpizzaer
- Vi har et godt samarbeid med Dagens, som vi nå forsterker. Som eier av selskapet vil vi ha enda bedre muligheter til å utvikle gode pizzavarianter for andre deler av markedet enn der hvor Stabburet er representert i dag, sier administrerende direktør Bente Brevik i Stabburet, i meldingen.

Dagens vil komplettere Stabburets fabrikker på Stranda, som er tilpasset storskalaproduksjon av dypfryst pizza for dagligvaremarkedet. Spesielt kjent er merket Grandiosa. Dagens er tilpasset produksjon av fersk kjølt pizza og mindre produksjoner.

- Denne avtalen gir oss bedre mulighet til å tilby større variasjon av pizza gjennom flere kanaler enn dagligvarebutikkenes frysedisker, sier Bente Brevik.

- Vi er glade for å bli en del av Stabburet og det store apparatet innen pizzaproduksjon. En industriell eier med en slik størrelse og tyngde er positiv for den videre utviklingen av Dagens. Dette blir en spennende fase, både for oss i ledelsen og de ansatte, og vi gleder oss til samarbeidet med Stabburet, sier daglig leder Tage Pedersen i Dagens, i meldingen.

Stabburet betaler 34,7 millioner kroner for selskapet Dagens. Avtalen må godkjennes av konkurransemyndighetene før den kan tre i kraft.

Varsler dyrere mat
Da Orkla for kort tid siden slapp sitt kvartalsresultat ble det også klart at de vil lempe høyere råvarepriser over på forbrukerne.

- Orkla Brands kompenserer for fortsatt stigende internasjonale råvarepriser inn i 2011, men det er naturlig med en viss forsinkelseseffekt. Det planlegges derfor ytterligere prisøkninger. På grunn av sen påske kommer effekten av påskesalget først i andre kvartal, heter det i kvartalstameldingen fra selskapet.

Orklas matvarevirksomhet Orkla Brands' nordiske virksomheter hadde tilfredsstillende utvikling, hensyntatt negative påskeeffekter.

Hensyntatt påskeeffekter leverte den nordiske virksomheten i Orkla Brands et resultat på nivå med samme periode i fjor i. Likevel vil selskapet, som blant eier merkenavn som Grandiosa, Nora og Idun, sette opp prisen.

Les mer: Hagen vil gjøre «grandisen» dyrere

Dagens AS er i dag eid av henholdsvis Nortura SA (34 %), Tage Pedersen (22 %), Kjetil Koksvik (22 %), Pizzaverkstedet AS (9,5 %), A&W Pizzatjenester AS (9,5 %) og Jason Campo (3 %).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.