*Nettavisen* Økonomi.

Hagen: Næringslivseiere stemples som halvkriminelle

IRRITERT: Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, er mektig irritert på norske politikere. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Rimi-gründer og storaksjonær i Orkla, Stein Erik Hagen, er irritert og oppgitt over hvordan rike norske bedriftseiere behandles av politikerne.

Hagen sier til Dagens Næringsliv lørdag at han er svært misfornøyd med at formuesskatten ikke settes mer ned med borgerlig regjering.

– Stortingsflertallet har nå sagt at det prioriterer utenlandske eiere og statlig eierskap fremfor privat, norsk eierskap, sier Stein Erik Hagen til avisen.

– Det er forstemmende. Som norsk næringslivseier er man blitt stemplet som en underkaste, en pariakaste, ja, halvkriminelle, fortsetter han.

– Det mener jeg, ut fra debatten, og ut fra det stortingsflertallet nå har sagt. Det stempelet er jeg skuffet over, men det er bare å ta det til etterretning og gå videre, sier Hagen.

Budsjettforliket mellom regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre betyr at formuesskatten senkes fra 1 til 0,85 prosent. Høyre og Frp ønsket å redusere skatteprosenten til 0,75 prosent.

– Jeg synes regjeringens forslag var positivt, men er skuffet over KrF og Venstre. Vår familie rammes ikke så hardt av dette, men det er jo veldig synd for fremtiden til norsk næringsliv, sier Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag