NA24.no

Hagen og Gjelsten sammen om kreftvaksine

Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, her avbildet under næringslivets samarbeidsmøte om folkehelse i Helse- og omsorgsdepartementet i Oslo i 2014.
Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, her avbildet under næringslivets samarbeidsmøte om folkehelse i Helse- og omsorgsdepartementet i Oslo i 2014. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen kaster seg inn i Bjørn Rune Gjelstens kreftvaksineselskap Ultimovacs.

Sammen med Sundt-arvingene tilfører han 45 millioner til en prising på 320 millioner, skriver Finansavisen torsdag.

- Vi mener selskapet er godt posisjonert til å lykkes med sin innovative immunterapi, sier adm. direktør Nils Selte i Stein Erik Hagen-selskapet Canica til avisen.

Ultimovacs har utviklet en terapeutisk, universell kreftvaksine som ikke er knyttet til en bestemt type kreft, men har potensial til å utløse en generell immunologisk reaksjon mot kreftceller uansett krefttype.

Hagen og investeringsselskapet Sundt har med seg noen få assosierte investorer, men tar det alt vesentlige av emisjonen på 45 millioner kroner gjennom hver sin andel på 21 millioner kroner.

Selskapet ble priset til 320 millioner kroner før emisjonen, etter at det er investert 70 millioner i selskapet gjennom investorkapital, forskningsmidler og offentlige tilskudd.

Hagen og Sundt får en eierandel på 6 prosent hver i selskapet i det emisjonen ble gjort til en prising på 320 millioner. Bjørn Rune Gjelsten er fortsatt største aksjonær sammen med Radiumhospitalets Forskningsstiftelse og Inven2, skriver Finansavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere