NA24.no

Hagen og Stordalen begraver stridsøksen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Spakameratene har lagt krigen død.

Den varslede rettssaken mellom to av Norges rikeste menn, blir lagt død.

Mandag ble det klart at Stein Erik Hagen og Petter A. Stordalen er enige om justering av leieavtalen ved Farris Bad i Larvik.

- Det var nødvendig å revidere og presisere enkeltpunkter i leieavtalen. Vi er nå kommet frem til en løsning som begge parter er svært fornøyd med, skriver Stein Erik Hagen som eier hotellet sammen med Mille-Marie Treschow.

Er fornøyd med resultatene
Farris Bad åpnet midt i finanskriseåret 2009. Likevel mener Hagen og Stordalen at hotellet har levert gode resultater. I 2010 har hotellet en omsetning på cirka 86 millioner kroner.

- Nå som alle uklarheter rundt leieavtalen er ryddet av veien, kan vi fokusere på å utvikle Farris Bad til å bli et enda bedre spa-hotell. Dette er først og fremst gode nyheter for Larvik by og for våre gjester, skriver Petter A. Stordalen som leier og driver hotellet gjennom selskapet Nordic Choice Hotels.

Farris Bad er inspirert av Europas beste spa. Egen kildevannsgrotte med mineralholdig kildevann fra en av Farriskildene gir samtidig stedet en helt egen posisjon i Norden. Hotellet har 176 rom og ble av nordmenn kåret til Skandinavias beste spa i 2009, heter det i meldingen.

Problemet har dreid det seg om fordelingen av leieinntektene fra spa-hotellet. Hagen og Treschow tok seg av byggekostnadden på 500 millioner kroner, mens Stordalen, via sitt hotellselskap Choice, skulle ta seg av driften.

Se bildekarusell nederst på siden.

Det er Hagen og Treshcows felles selskap Eiendom Farris Bad AS som stod bak stevningen

- Var i rute
Finanskrisen var ikke med i beregningen når Farris Bad ble bygget. Allikevel hevdet Treschow i juni i fjor at det storslåtte spaanlegget var i rute på driftssiden.

- Nå er det bare å gjør det beste ut av det, sa hun til Dagens Næringsliv.

Stordalen skrev under leiekontrakten for Farris bad i 2005 og hans Choice-kjede skal drive hotellet i 25 år.

Hagen og Treschow fikk i 2009 11,5 millioner i leieinntekter av en omsettning på omkring 64 millioner kroner, og et underskudd på 11 millioner.

I 2010 er det spådd at inntektene blir noe omkring 17 millioner. Dette har vært betydelig mindre enn hva rikingparet hadde sett for seg - og grunnlaget for stevningen.

Nakenkrangel
Foruten pengene har rikingene også kranglet om hvor mye klær man skal ha på seg.

Stein Erik Hagen har ment at gjestene må kle helt av seg i deler av spaområdet, slik som det er vanlig og påbudt i utlandet - av hygieniske årsaker.

Stordalen på sin side har sagt at han alltid er påkledt på spa, og mener det kanskje passer bedre med norske bluferdighet.

Det er allerede innført frivillig antrekk på Farris Bad, mens det noen steder oppfordres å gå naken.

Les mer: Nakenstrid mellom Hagen og Stordalen

Fiffens favoritt
Farris Bad ligger på bystranden i Larvik med én fot på land og én fot i vannet. Det er nordens største spa-hotell.

Spahotellet er hjertebarnet til Mille-Marie og Stein Erik, som de har brukt over 500 millioner kroner på. 400 tonn med larvikitt, glass og bøk har gått med for å bygge det 15 000 kvadratmeter store spahotellet. Og spesielt for Mille-Marie er det en drøm som nå har gått i oppfyllelse.

- For meg er dette en stor dag. Det er en visjon som blir til virkelighet, sa hun til Side2 ved åpningen.

Spahotellet har en svært spesiell historie.

Den kan du lese mer om her

Hagens favoritt skal være badets underjordiske kildevannsgrotte med vann fra den opprinnelige Farris-kilden. Den synes han, ifølge Side2 er deilig selv om det lukter litt svovel der. Men et av Hagens høyeste ønsker var at spaet skulle ha tilby et hamam. Det er den tyrkiske varianten av dampbad. På en stor og varm blokk av granitt blir du vasket og skrubbet.

- Jeg ivret voldsomt for det midt i prosjektet men etterhvert ble jeg usikker om det ville slå an. Så langt har det heldigvis vist seg å være den største suksessen, sa han til Side2.

Se bilder fra spaet under:

1786

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere