*Nettavisen* Økonomi.

Hagen skatteflykter fra Norge

Stein Erik Hagen flykter til Sveits for å slippe unna norsk formueskatt.

24.07.09 08:23

- Det har vært en lang prosess, og vi har tvilt oss frem. Men vi har kommet frem til at vi ikke har noe annet valg, sa Stein Erik Hagen til TV 2 Nyhetene torsdag kveld. De kunne presentere at Hagen nå flytter hele sin formue til sveits.

NA24 -din næringslivsavis

Sammen med familien flytter nå den største eieren i Orkla, og Norges rikeste mann, til Sveits.

Allerede i 2007 kunne NA24 melde at Hagens familie vurderte å flytte. Den gangen sa han dette til NA24:

- Om det ikke endrer seg i Norge vil de etter hvert flytte andre steder. Men jeg har ikke tenkt å flytte på meg, sa Hagen til NA24.

- Jeg har ingen uvilje mot å betale skatt, men det er måten det er sammensatt på. Formueskatten har for mange blitt tredoblet under denne regjeringen, og det sier seg selv av man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Og da har man valget mellom å selge det man har, eller søke lykken andre steder, sier Hagen til TV2.

Hagen har lenge hatt et anstrengt forhold til dagens sittende regjering, og har i flere omganger hatt offentlige ordskifter med statsminister Jens Stoltenberg.

- Tenk deg et land hvor du går ut etter en gruppe mennesker, som da skal legges for hat og skal tas. Hva galt har man gjort? Man har betalt mer skatt enn gjennomsnittsnordmannen, man gir bort mye til veldedighet og forskning og andre ting og man skaper masser av arbeidsplasser. Og for dette skal man bli en «persona non grata». Da er det bedre å reise til andre land i Europa hvor de står med åpne armer, og gjerne tar deg i mot, uttalte Hagen til TV2.

Hagen og familien vil nå flytte til Zürich, der han har kjøpt bolig. Kona, Mille Marie Treschowm, flytter også med. Det er antatt at de to til sammen har en formue på 20 milliarder kroner.

Se innslaget her:

329274

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag