NA24.no

Hagen stemmer ikke Frp

Sist oppdatert:
Stein Erik Hagen avslører hvilket parti han skal stemme på.

Les mer: Hele Hagens brev til Støre

- Jeg har stemt Høyre nesten hele mitt liv, og det blir ikke store endringen på det, sier finansmannen Stein Erik Hagen til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Finansmannen har tidligere uttrykt stor misnøye med Høyre og er utmeldt av partiet. Han ga to millioner kroner til Fremskrittspartiet på vårparten. Høyre fikk ingen penger, siden partiet aldri søkte om penger.

Hagens opphetede debatt med utenriksminister Jonas Gahr Støre har resultert i nok et brev fra finansmannen til utenriksministeren.

LES OGSÅ: «Kjære Stein Erik Hagen...»

NA24 fikk kopi av brevet hvor han avkrefter det som har vært kjent som en «allmenn sannhet»; at Hagen nå stemmer på Fremskrittspartiet.

Ikke byttet parti
«Jeg er som kjent ikke lenger medlem av noe politisk parti, - verken jeg eller noen i min familie har besluttet å skifte parti. Det må bero på en misforståelse når du skriver «ditt parti, Fremskrittspartiet», skriver Hagen i brevet.

Les mer: Hele Hagens brev til Støre

Formuesskatt
Finansmannen skriver i brevet til ministeren at det er helt riktig at han oppfatter Fremskrittspartiet som det klareste partiet som vil avvikle formueskatten.

- Eller mer passende; kapitaleieravgift. Norge er i dag nesten det eneste industrialiserte land i verden som formuesbeskatter arbeidende kapital, skriver han og legger til at dagens formuesbeskatning fører til en forvitring av hans private og nasjonale eierskap til bedrifter og kapital.

- Etter min oppfatning bør en eventuell videreføring av formueskatten rette seg mot fast eiendom. Men det er en annen diskusjon, skriver Hagen.

LES OGSÅ: Hagen blåser av Støre

Enig i mye
I brevet skriver Hagen at herrene nok antagelig er enig i veldig mye.

- Men jeg er nok jeg noe mer opptatt av hensynet til det enkelte menneskets integritet og frihet i forhold til kollektivets – massenes interesser, skriver Hagen og legger til at Støre korrekt påpeker står Hagen for et mer liberalistisk livssyn.

- Men jeg må få lov til å være uenig med deg når du hevder at jeg av den grunn ikke ønsker ordninger for felles ansvar i samfunnet, heter det i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere