NA24.no

Hagen støtter Magazinet

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Formann i FrP, Carl I. Hagen, mener Norge ikke har noe å beklage overfor muslimer som føler seg støtt av at avisen Magazinet publiserte tegninger av Muhammed.

- Publiseringen av Muhammed-tegningene i Magazinet er langt innenfor det ytringsfriheten tillater. Derfor har heller ikke Norge noe å beklage overfor muslimer i Norge eller i utlandet, mener Carl I. Hagen.

- Edelt motiv
Han mener at Magazinet og Jyllands-posten ikke har hatt noe ønske om å krenke muslimer eller Islam som religion.

- Jyllands-posten publiserte tegningene for å vise hva forfatteren av en barnebok ikke turte å trykke. Bakgrunnen for at bildene ble trykket var å vise begrensningene i trykkefriheten, og hadde ingen provoserende hensikt. Det samme var tilfellet da avisen Magazinet trykket tegningene her i Norge, legger han til.

Carl I. Hagen mener det var galt av Utenriksdepartementet å bagatellisere trykkingen av Muhammed-tegningene i Magazinet.

- UD har ingen politisk ryggdekning for å bagatellisere ytringsfriheten. Siden Magazinets publisering av bildene er klart innenfor ytringsfriheten, burde UD heller forklart og forsvart hvordan denne friheten slik den praktiseres i Norge og vesten for øvrig, mener Hagen, som selv er blitt saksøkt for ærekrenkelser av både Mullah Krekar og Jan Simonsen. Så langt har Hagen vunnet alle sakene.

- Trykket kritikk av kristne
Han mener kritikken fra muslimene er paradoksal.

- Reaksjonene fra den muslimske verden et paradoks sett i forhold til at ytterliggående muslimer i Oslo i fjor publiserte boken «Satans sønner», som inneholdt sterke påstander om kristne nordmenn. Nordmenn skal altså måtte godta at ytterliggående muslimer kaller oss satans sønner, samtidig som norske aviser nektes den samme ytringsfriheten, sier Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere