NA24.no

Hagen tjener på kjøpefesten

Våre hete kredittkort er gull verdt for Stein Erik Hagen.

Butikkomsetningen til Stein Erik Hagens Steen & Strøm økte med 5,3 prosent i første kvartal. Ifølge en børsmelding utgjorde driftsinntektene for kjøpesenterkonsernet 580,4 millioner kroner i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt endte på 274,8 millioner, opp fra 209,2 millioner samme kvartal året før, men resultatet inkluderer en gevinst fra salget av kjøpesenteret Mobilia Mantorp på 33,7 millioner. Korrigert for verdijusteringer og engangseffekter er resultatet for første kvartal 5 millioner svakere enn tilsvarende periode i fjor.

Milliard-investeringer
- Dette har sammenheng med at de i den senere tid er investert rundt en milliard i tomter og utviklingseiendommer som foreløpig gir begrenset avkastning, heter det i en børsmelding.

De såkalte egeneide kjøpesentrene hadde en vekst på 20,5 prosent i leieinntektene, mens utleiegraden målt etter areal utgjorde 96,9 prosent ved utgangen av tredje kvartal. Gjennomsnittlig gjenværende leietid på kontraktene er tre år.

Hagen-kontrollert
Selskapet, som kontrolleres av Stein Erik Hagen med over 50 prosent av aksjene, har ansvar for utvikling og drift av 53 kjøpesentre i Skandinavia.

Av disse er Steen & Strøm hel- eller deleier i 16 kjøpesentre i Norge, ti kjøpesentre i Sverige og to kjøpesentre i Danmark. Strategien er å opprettholde en sterk satsning på ledende kjøpesentre lokalisert i attraktive handelsområder i Skandinavia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere