NA24.no

Hagens forslag vil gi rike 14 milliarder i skattelette

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) presenterte revidert nasjonalbudsjett i regjeringskavartalet.
Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) presenterte revidert nasjonalbudsjett i regjeringskavartalet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagens forslag til kakseskatt er en gedigen skattelette til rike ifølge finansministeren.

Stein Erik Hagens forslag om en ny måte å skattelegge de rike på, vil i praksis være en skattelette på 14 milliarder kroner, ifølge Finansdepartementet. Samtidig jobber Høyre med sitt eget skatteforslag. Det melder NTB tirsdag.

Hagen foreslo i et intervju med VG mandag en årlig formuesskatt på blant annet hus, hytter, biler og båter – med et fribeløp på for eksempel 10 millioner kroner i bunnen.

Beregninger
Tirsdag skriver avisa at Finansdepartementets beregninger viser at om lag 14 av de 15 milliarder kronene som staten henter inn årlig i formuesskatt, ville forsvunnet med Hagens forslag.

– Det Stein Erik Hagen sier er en kakseskatt, er egentlig en skattelette på 14 milliarder kroner, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

I beregningen har Finansdepartementet ikke lagt inn noen ny skatt på det Hagen ønsker å skattelegge, men holdt seg til dagens normer for verdsetting og skattlegging.

Høyre arbeider
Ifølge Dagsavisen jobbes det internt i Høyre med en finne en løsning for å tette skattehullene som vil oppstå om partiet får gjennomslag for ønsket om å fjerne formuesskatten.

Via rådgiver Rolf Erik Tveten sier Høyre-leder Erna Solberg at de «ikke har noe å tilføye» når det gjelder Stein Erik Hagens utspill. Tveten sier samtidig at forslaget er konstruktivt og at partiet jobber med å presentere en løsning i god tid før stortingsvalget i september.

Etter hva Dagsavisen erfarer er målet til partiledelsen å ha et svar klart før sommerferien. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere