NA24.no

Hagens russertriumf

Sist oppdatert:
Orklas satsing på russisk jucie, internett og mobiltelefoni har gitt rekordavkasting.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De siste to årene har Orkla spyttet inn 1,6 milliarder i Russland, og russerinntoget har vært svært lønnsomt for styreleder Stein Erik Hagen & co. De finansielle investeringene har nå doblet seg i verdi, skriver Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Det er satsingen på Telenors russiske mobilselskap Vimpelcom og konkurrenten MTS, søkemonitorselskapet Rambler Media og juiceprodusenten Lebedyansky som har bidratt til doblingen av markedsverdien.

Orkla har også gjort industrielle satsinger i godteriselskpet Sladco, som ble kjøpt for 713 millioner kroner i 1995. Et år senere fikk Sladco selskap av nok en godtefabrikk i porteføljen, sjokoladeselskapet Krupskaya. Denne investeringen ble i følge FInansavisen langt dyrere enn Sladco.

Andelen utenlandsinvesteringer falt fra 53 til 51 prosent i fjor, og Hagen sier det det tar tid å lykkes i land som Russland.

- Når man ser hva Telenor og andre opplever i landet, blir man ikke overivrig på å investere der, sier han til avisen, paradoksalt nok etter den formidable avkastingen Orklas investeringer til nå har gitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere