NA24.no

Halliburton innfrir

Et av verdens største oljeservicekonsern toppet konsensus.

Det store amerikanske oljeservicekonsernet Halliburton har lagt frem tall for tredje kvartal som var i overkant av hva markedet hadde ventet seg.

NA24 - din næringslivsavis

Nettoresultatet før ekstraordinære poster endte på 687 millioner dollar, eller 76 cent per aksje. Analytikerne hadde i snitt ventet 73 cent ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters. I samme periode i fjor var overskuddet på 79 cent per aksje. Det er tatt med orkantilknyttede kostnader på 4 cent per aksje i årets tall.

Det ordinære resultatet endte på minus 2 cent per aksje, men innbefatter blant annet et ikke fradragsberetighet tap på 693 millioner dollar tilknyttet oppgjør av et obligasjonslån.

Halliburton hadde driftsinntekter på 4,9 milliarder dollar i tredje kvartal, som er en økning op 24 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2007. Driftsresultatet endte på 1 milliard dollar, mot 910 millioner dollar i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere