NA24.no

Halloween koster nordmenn 270 millioner kroner


Nordmenn kommer i år til å bruke omtrent 270 millioner kroner på kostymer og godteri til halloween, ifølge hovedorganisasjonen Virke.
Nordmenn kommer i år til å bruke omtrent 270 millioner kroner på kostymer og godteri til halloween, ifølge hovedorganisasjonen Virke. Foto: Henry Romero (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nordmenn kommer i år til å bruke omtrent 270 millioner kroner på kostymer og godteri til halloween, ifølge hovedorganisasjonen Virke.

Det innebærer at hver nordmenn bruker 50 kroner på halloween-effekter, eller at ni av ti barn mellom fire og femten år bruker rundt 300 kroner hver.

– Noen familier bruker mer, mens noen bruker mindre eller ingenting. Faktum er at det blir langt vanskeligere, særlig for barnefamilier, å ikke skulle forholde seg til halloween. Kostymer blir kjøpt inn, skuffer og skap blir fylt opp med godterier og snacks og husene dekorert, sier Bror W. Stende, direktør for Virke Mote og fritid.

Han forteller at særlig leketøys- og hobbyforretninger og dagligvareforretninger har økt fortjeneste i perioden rundt halloween.

– Handelsstanden har rett og slett skapt seg en ny sesong. Den er servert oss på sølvfat fra amerikanske filmer, og både barn og butikker har grepet den begjærlig, sier Stende.

Halloween markeres lørdag 31. oktober. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere