NA24.no

Halv milliard i underskudd for Norwegian

Foto: Nils Collett Vogt (NA24)
Sist oppdatert:
Flyselskapet vokser, men resultatet ble likevel skuffende.

Norwegian la fram resultatet for årets tre første måneder på torsdag.

Den viser et underskudd på 497 millioner kroner. Underskuddet var ikke uventet, men estimatet ventet et EBITDA-resultat på minus 424 millioner kroner.

Inntektene i perioden var på 2,36 milliarder kroner. Det er opp 25 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, noe som indikerer en sterk vekst. I samme periode i fjor endte resultatet før skatt på minus 406 millioner kroner av en omsetning på 1,89 milliarder kroner.

Norwegian forteller i en pressemelding at resultatet preges av en høy oljepris. Selskapet opplyser om at en mer effektiv flyflåte isolert sett bidro til en drivstoffbesparelser, til tross for 15 prosent høyere drivstoffpriser.

- Dette har vært et utfordrende kvartal, ikke minst på grunn av den høye oljeprisen. I tillegg er første kvartal normalt sesongmessig svakt. Vi har også hatt ekstra kostnader i forbindelse med tilbakelevering av eldre fly, men utskiftingen av flyflåten er en investering som vil bety mye for oss i fremsiden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i pressemeldingen.

- På den positive siden er resultatet noe bedre enn i fjor, vi har vi god passasjervekst og høyere fyllingsgrad, legger Kjos til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere