*Nettavisen* Økonomi.

Halv milliard i underskudd for Norwegian

Foto: Nils Collett Vogt (NA24)

Flyselskapet vokser, men resultatet ble likevel skuffende.

26.04.12 10:02

Norwegian la fram resultatet for årets tre første måneder på torsdag.

Den viser et underskudd på 497 millioner kroner. Underskuddet var ikke uventet, men estimatet ventet et EBITDA-resultat på minus 424 millioner kroner.

Inntektene i perioden var på 2,36 milliarder kroner. Det er opp 25 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, noe som indikerer en sterk vekst. I samme periode i fjor endte resultatet før skatt på minus 406 millioner kroner av en omsetning på 1,89 milliarder kroner.

Norwegian forteller i en pressemelding at resultatet preges av en høy oljepris. Selskapet opplyser om at en mer effektiv flyflåte isolert sett bidro til en drivstoffbesparelser, til tross for 15 prosent høyere drivstoffpriser.

- Dette har vært et utfordrende kvartal, ikke minst på grunn av den høye oljeprisen. I tillegg er første kvartal normalt sesongmessig svakt. Vi har også hatt ekstra kostnader i forbindelse med tilbakelevering av eldre fly, men utskiftingen av flyflåten er en investering som vil bety mye for oss i fremsiden, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i pressemeldingen.

- På den positive siden er resultatet noe bedre enn i fjor, vi har vi god passasjervekst og høyere fyllingsgrad, legger Kjos til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag