*Nettavisen* Økonomi.

Halve LO krever Vallas avgang

Halvparten av medlemmene mener LO-lederen må gå uansett.

Fredag møtes LO-sekretariatet for å lese, og drøfte, granskingen av striden mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og tidligere leder av internasjonal avdeling, Ingunn Yssen.

NA24 - din næringslivsavis

Utfallet er høyst uklart, men skal vi tro en fersk meningsmåling Synovate MMI har utført på oppdrag fra Dagbladet.no, har LO-lederen liten støtte blant medlemmene.

Halvparten mener at Gerd-Liv Valla bør gå av som LO-leder, mens bare syv prosent mener at hun bør bli sittende. 41 prosent sier de vil avvente resultatet av granskingen.

- Men jeg tror nok etter at rapporten er lagt frem, vil andelen som mener at hun må gå svekkes om rapporten har en frikjennende vurdering, sier valgforsker Toril Aalberg til Dagbladet.no

Samtidig viser det seg at resultatet er likt også for resten av befolkningen. De fleste har allerede gjort seg opp en mening om Valla bør bli sittende eller ikke, og halvparten av de spurte mener Valla bør gå av. 39 prosent vil heller avvente resultatet av granskningen før de gjør seg opp en mening.

- At forskjellen ikke er større mellom LO-medlemmer og andre viser at lojaliteten innad i LO ikke er som den en gang var, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til Dagbladet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.