NA24.no

Halverer tv-underskuddet

Foto: Bjørgli&Bergersen (TV 2)
Sist oppdatert:
Rubicon har trimmet regnskapet og halverte underskuddet i 2006.

Schibsted-selskapet Rubicon halverer underskuddet for tv-divisjonen sin, mens den nystartede filmdivisjonen fikk et kjempeunderskudd i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Store reduksjoner
Rubicon TV er kjent for produksjoner som Rikets Røst, Alle mot en, Ni av ti nordmenn og Deal or no deal for å nevne noen.

I fjor falt driftsinntektene i tv-produksjonsselskapet med nesten 3,3 millioner kroner. Samtidig klarte Rubicon å mer enn halvere den negative bunnlinjen og endte med et resultat før skatt på like over 8,8 millioner kroner i rødt.

Mens lønnskostnadene i selskapet holdt seg forholdsvis stabilt rundt 15,5 millioner kroner, ble prosjektkostnadene redusert med over 15 millioner kroner til 123 millioner i 2006 sammenlignet med året før.

Snurr film
I nystartede Rubicon Film er tallenes tale atskillig dårligere enn i tv-divisjonen. Selskapet som tidligere var dramaavdelingen i Rubicon hadde 2,7 millioner kroner i inntekter i fjor. Samtidig var selskapets driftskostnader på 11,2 millioner kroner.

Selskapet som blant annet skal produsere Nils Gaups Kautokeino-film endte med like over 6,2 millioner kroner i underskudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere