NA24.no

Halvering for meglerkjempe

Sist oppdatert:
Morgan Stanley tynges av det amerikanske boligmarkedet.

Nok en stor investeringsbank har vært i ilden. Denne gangen var det Morgan Stanley som sto for tur for å rapportere annenkvartalsrapporten.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen ble på 6,5 milliarder dollar (33,7 milliarder kroner), noe under forventningene på 7,1 milliarder dollar,

Taper på bolig
Nettoresultatet kom inn på 1,03 milliarder dollar, hvilket tilsvarer 95 cent per aksje, ned hele 57 prosent fra året før. Likevel er det i tråd med analytikernes forventninger på 1,04 milliarder dollar.

Nedgangen kommer i hovedsak som et resultat av tap på lån med sikkerhet i boliger. Det skarpe fallet i det amerikanske boligmarkedet har på mange måter vært katalysatoren for finanskrisen.

- Gitt de turbulente omgivelsene dette kvartalet har vi holdt oss nær målet og fortsatt å styrke konsernets kapital og likviditetsposisjoner. De vanskelige markedsforholdene og den lavere klientaktiviteten påvirket imidlertid resultatene, sier styreformann og konsernsjef John J. Mack i en pressemelding.

- En vanskelig tid
- Det er rett og slett en vanskelig tid for disse selskapene, sier Marshall Front, styreformann ved Front Barnett Associates, til Bloomberg News.

- Selv Morgan Stanley, som vi ser på som veldrevet, møter veldig sterk motvind, fortsetter han.

Morgan Stanley er den tredje av de store amerikanske investeringsbankene som rapporterer denne uken. Mandag kom Lehman Brothers med et resultat i tråd med forventningene, mens tirsdag slo Goldman Sachs konsensusestimatet med god margin. Begge gjorde det likevel langt dårligere enn samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere