NA24.no

Halvert resultat for mediekjempe

Foto: Schibsted.
Sist oppdatert:
Schibsted noterer ett resultat på mindre enn det halve av fjoråret.

Schibsted fikk ett resultat før skatt på 107 millioner kroner i første kvartal, en nedgang fra 274 millioner i samme kvartal i fjor. Det melder NTB.

Driftsinntektene økte fra 3.670 millioner kroner i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor da tallet var 3.603 millioner kroner.

Dette kom fram da Schibsted presenterte årets første kvartalstall.

– Jeg er tilfreds med at Schibsted Media Group i første kvartal har fortsatt å utvikle seg i tråd med strategien, gitt de krevende markedene vi opererer i. I første kvartal kom 45 prosent av inntektene og 63 prosent av driftsresultatet fra online-virksomheten, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal

Schibsteds driftsresultat endte på 147 millioner kroner i første kvartal. Tallet for samme kvartal i fjor var 320 millioner kroner.

– I våre mediehus bidrar papirpublikasjonene fremdeles med betydelig fortjeneste. Det er en god prestasjon i et marked der strukturelle endringer legger betydelig press på inntektene fra papirpublikasjoner. Omstillingsprogrammet vi kunngjorde i fjor høst gir store kostnadskutt i første kvartal, noe som reduserer marginnedgangen for disse enhetene, sier Ryssdal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere