NA24.no


Mange av pilotene i Norwegian er misfornøyde med ansettelsesforholdene.
Mange av pilotene i Norwegian er misfornøyde med ansettelsesforholdene. Foto: Johan Nilsson (NTB scanpix)

Halvparten av Norwegian-pilotene ønsker å slutte

Pilotene i Norwegian er misfornøyde med ansettelsesforholdene. Halvparten av pilotene ikke ser en framtid i selskapet, viser undersøkelse.

Undersøkelsen, gjort blant 800 piloter i konsernet, viser også at 30 prosent oppgir at de er på utkikk etter jobb i andre selskaper og hele 75 prosent av pilotene i undersøkelsen svarer at de ikke vil anbefale Norwegian som arbeidsgiver, skriver Klassekampen.

– For noen år siden var det ingen som aktivt søkte seg til andre selskap, nå er det nesten en tredel. Utviklingen er dramatisk, sier Alexander Tinholt, internasjonalt ansvarlig i Norwegian Pilot Union (NPU) som organiserer de skandinaviske pilotene i selskapet.

På sikt frykter han at det vil bli vanskeligere å rekruttere erfarne piloter.

Norwegian har de siste fem årene vært preget av konflikt etter å ha blitt delt opp i 26 underselskaper og nesten samtlige piloter er nå ansatt i underselskap eller bemanningsbyråer som leier piloter og vedlikeholdstjenester tilbake til Norwegian.

Ledelsen i Norwegian tror ikke pilotene vil rømme selskapet.

– Vi verken håper eller tror at det er tilfellet. Vi opplever generelt at våre piloter er fornøyde med sin arbeidssituasjon. I tillegg er det mange piloter som søker jobb i konsernet, skriver Thomas Hesthammer, flygesjef i Norwegian i en kommentar til Klassekampen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere