NA24.no

Konstituert konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen, presenterer første kvartalsresultat for konsernet.
Konstituert konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen, presenterer første kvartalsresultat for konsernet. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Han blir ny sjef i A-pressen

Sist oppdatert:
Tidligere Dagbladet-sjef tar over toppjobben i A-pressen.

Tidligere Dagbladet-sjef, og nåværende konstituert konsernsjef for A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, tar over toppjobben i A-pressen på permanent basis.

- Det kan jeg bekrefte, sier A-pressen-talsmann Hallgeir Westrum. Også Eriksen selv bekrefter i en sms at han har fått jobben.

Eriksen ble ansatt i A-pressen i 2006 og har vært en del av konsernets ledelse disse årene. Han har tidligere vært journalist og sjefredaktør i Dagbladet.

Bred ansettelsesprosess
Styreleder i A-pressen, Jon M. Hippe, forteller at det er gjennomført en åpen og bred ansettelsesprosess.

- Vi er glade for at Thor Gjermund Eriksen blir konsernsjef på permanent basis. For oss har det vært viktig at han har redaksjonell bakgrunn, erfaring fra å lede omstillings- og endringsprosesser og i tillegg har god innsikt og bred erfaring fra mediebransjen, skriver Hippe.

Han understreker at A-pressen skal ha ambisjoner om fortsatt vekst og at konsernet skal møte de store endringene i mediemarkedet på en offensiv måte.

- A-pressen har en viktig oppgave som landets nest største mediekonsern. Konsernet skal videreføre et sterkt redaksjonelt og publisistisk grunnlag for medievirksomheten. Det betyr et sterkt fokus på videreutvikling av lokalavisene, fortsatt digital vekst og kontinuerlig effektivisering. Kjernen i A-pressens virksomhet er innhold og journalistikk som er relevant i folks hverdag, skriver Thor Gjermund Eriksen.

Skal lede 3.000 medarbeidere
Thor Gjermund Eriksen får en stor organisasjon å lede.

- I perioden jeg har fungert som konsernets leder har jeg fått god innsikt i hva jobben innebærer og krever. A-pressen består av nesten 3.000 dyktige medarbeidere i Norge og Russland som det er et stort privilegium å få være leder for. Mediebransjen er i stor endring, noe som innebærer mange muligheter for A-pressen, sier Eriksen.

Den nye konsernsjefen framhever A-pressens gode resultater i 2010 og for første kvartal i år, og sier dette gir et godt grunnlag for å delta aktivt i arbeidet med strukturendringer i norsk mediebransje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere