NA24.no

Han danket ut forretningsstjernen

Foto: Fotograf: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dette er mannen som skal ta over jobben etter Åse Aulie Michelet.

Styreformann Ole Eirik Lerøy trengte ikke å gå langt for å finne en ny leder til Marine Harvest. Etter at det ble kjent at styret i Marine Harvest sparket ut en av Norges fremste forretningskvinner, Åse Aulie Michelet, har det vært spekulert i hvem som styret ønsker til å overta.

Nå er det klart. John Fredriksen og styreformann Ole Eirik Lerøy har hentet inn Lerøys gamle sjef Alf-Helge Aarskog. Han har frem til i dag vært sjef i Lerøy Seafood Group.

Var på radaren
Lerøy sier til NA24 at Aarskog har vært på radaren til styret i oppdrettselskapet. Det var likevel etter styremøtet i selskapet mandag, at Aarskog fikk tilbud om jobben i Marine Harvest.

- Ble han spurt før Åse Aulie Michelet måtte gå?

- Nei, men styret har en kontinuerlig vurdering og en oversiktig over mulig kandidater. Han var en muliig kandidat, sier Lerøy til NA24.

- Vår nummer én
Ole Eirik Lerøy sier til NA24 at Aarskog var styret i Marine Harvests beste alternativ til topplederjobben i Marine Harvest.

- Han var får nummer én-kandidat, sier Lerøy til NA24.

Og han fortsetter:

- Han har sterk faglig bakgrunn, og har gjennom karriæren sin ledet virksomheter i svært vanskelige steder for oppdrett. I tillegg til dette har han fått markedsrettet erfaring i sin tid i Lerøy, sier styreformannen.

Aarskog har bred erfaring fra oppdrettsnæringen og er nå konsernsjef i Lerøy Seafood Group ASA. Han har tidligere vært Executive Vice President i Lerøy Seafood Group ASA, Administrerende Direktør i Lerøy Midnor AS og produksjonssjef i Fjord Seafood ASA, et selskap som senere ble fusjonert med Marine Harvest, heter det i meldingen. Aarskog har en MSC i akvakultur fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap (UMB), og har etterutdannelse fra Harvard Business School.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere