NA24.no

Han er Norges rikeste fotballspiller

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå har han tatt plassen til tidligere Start-spiller.

Det er en bragd milliardær Knut Nikolai Tønnevold Ugland har gjort på fotballbanen.

Han har nemlig klart å sikre seg fast plass som keeper hos hardtsatsende Jerv i 3. divisjon. Det skriver Agderposten.

Vanligvis er det tidligere Start-keeper Tommy Runar, som vant eliteserisølv med Fredrikstad i 2008, som vokter målet hos Jerv.

På grunn av skade gikk Ugland inn som keeper hos Jerv. Nå er Runar skadefri, men Jerv-treneren har beholdt milliardærarvingen som hovedkeeper.

- Ingen er vel fornøyd med å sitte på benken, men samtidig kan jeg ikke si noe på prestasjonene til Knut, han har vært god for oss i år, sier Runar til Agderposten.

Jerv-trener Peer Danefeld synes Ugland har gjort det godt mellom stengene, og at han per dags dato rangerer milliardæren som en bedre keeper enn Runar.

Jerv har som eneste lag i Norge holdt nullen i samtlige hjemmekamper i år. Totalt har laget 48-0 i målforskjell.

Arver alt
Ugland ble for alvor kjent da det ble klart at han arvet alle aksjene i J.J. Ugland-selskapene etter Ellen Ugland, som igjen hadde arvet dette av Johan Jørgen Ugland.

Johan Jørgen Ugland døde i mars 2010, 88 år gammel. Han gjorde alle barna sine nærmest arveløse da ha døde. De tre barna fikk ingenting utover rundt 25 millioner kroner de fikk for aksjer de eide i konsernet for vel ti år siden.

Da han døde, overtok enken 45 prosent av verdiene i det Grimstad-baserte rederiet. Resten av verdiene på rundt tre milliarder kroner ble testamentert til dattersønnen Knut Nikolai.

Knut Nikolai arvet i tillegg Ellen Uglands bolig på Ugland Gård, med alt innbo som kommer fra Ugland-slekten.

I en pressemelding fra i fjor heter det:

- Det har alltid vært Johan Jørgen og Ellen Uglands mening at J.J. Ugland-selskapene og Ugland gård skulle gå videre i Ugland-slekten, noe som bekreftes av Ellen Uglands testamente.

- Testamentet til Ellen Ugland sier at Johan Jørgen Uglands dattersønn, Knut Nikolai Tønnevold Ugland arver alle hennes aksjer i J.J. Ugland-selskapene. Knut N.T. Ugland arver i tillegg Ellen Uglands bolig på Ugland Gård, med alt innbo som kommer fra Ugland-slekten. Knut N.T. Ugland vil etter dette eie hele J.J. Ugland-konsernet og Ugland Gård.

Styres av et råd
I testamentet etter Ellen Ugland og Johan Jørgen Ugland er det klart at verdiene på rundt 3 milliarder kroner overtas av Knut.

Disse skal imidlertid styres av et råd frem til han fyller 35 år.

Knut Nikolai Tønnevold Ugland er 24 år gammel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere