Han er Norges yngste rektor

Foto: Privat

Selv avsluttet 24-åringen studiene i 2010.

14.03.13 19:18

Aage Alexander Foss fra Oslo pakket sakene og dro over fjellet til Bergen for å bli landets yngste rektor. Selv avsluttet han studiene i 2010.

– Ja, det har gått utrolig fort, og det har vært moro, sier Foss til Nettavisen NA24.

Etter endt utdanning jobbet Foss som lærer før han i 2012 fikk tilbud om rektorstillingen ved Noroff-skolen i Bergen.

Superstudent

Som student var han kjent for alltid stille i dress på skolen.

– Dressen var viktig, «image is everything», sier han.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Foss ble raskt kjent for å være en superstudent med karakteren A i de betydningsfulle fagene. Den unge rektoren studerte filmproduksjon og avsluttet sin bachelor ved en høyskole i Sør-Afrika før han i desember 2011 tok et vikariat som lærer ved Noroff i Oslo.

– Jeg har alltid vært karakterbevisst, men husker at jeg gikk på en muntlig smell og fikk karakteren D, men alt i alt var jeg en hardtarbeidende student. Overgangen fra student til lærer og senere rektor har gått veldig smertefritt. Jeg synes det er artig at jeg er landets yngste rektor, sier han.

Søkte ikke

Nå håper han at hans lynkarriere kan virke inspirerende for andre. Foss søkte ikke stillingen som rektor. Gode tilbakemeldinger i vikarperioden gjorde at skoleledelsen i Kristiansand tilbød ham rektorstillingen ved utdanningen i Bergen.

– Jeg trives svært godt, og til sommeren flytter min kone også til byen, sier han.

Rektoren mener det er mange tretti- og førtiåringer som angrer på at de aldri grep muligheten til å studere det de egentlig hadde lyst til.

– I dag ser vi at langt flere gjør klare og tidlige valg. Redselen for de kreative fagene er borte. Kulturbransjen er en av våre fremste vekstnæringer, og oljebransjen har lenge vært et lokomotiv i det norske næringslivet. Det å studere et kreativt fag som gjør studentene attraktiv i to så vitale næringer er vel så framtidsrettet som det å bli ingeniør, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.