Han får 100.000 for én måneds jobb

Assad Abbas

Assad Abbas Foto: (Adecco)

05.04.13 21:51

1.700 studenter søkte sommerjobben som konsernsjef i Adecco. Nå har BI-studenten Assad Abbas (22) fra Grorud i Oslo stukket av med drømmejobben som gir en månedsinntekt på 100.000 kroner.

- Deilig! Etter en så lang prosess føles det helt uvirkelig – jeg trenger nok litt tid til at jeg helt skjønner det. Han sier at det han gleder seg mest til i sommer ikke er lønnen.

- Jeg gleder meg til å gjøre jobben! Det å jobbe hardt, med spennende oppgaver, det gleder jeg meg mest til, sier han.

I sommer skal Abbas lede bemanningsbyrået som har 500 ansatte og 7000 utleide medarbeidere.

- Ikke for pingler
Søkerprosessen startet med en åpen søknadsside, der eneste formelle krav var å være fulltidsstudent. Gjennom å laste opp relevante bidrag og skape synlighet, skulle søkerne vise at de klarte å skille seg ut i mengden.

300 kandidater gikk deretter gjennom tester, telefonintervju og referansesjekk som kutter 300 søkere ned til 10.

De ti siste kandidatene fikk en presentasjonsoppgave, og de tre finalistene måtte gjennom praktiske tester foran publikum og jury på finaledagen.

- Dette har vært en tøff prosess, men sånn er det å være sjef. Vi snakker tross alt om en topplederstilling i næringslivet. Det er ikke for pingler! sier konsernsjef i Adecco, Anders Øwre-Johnsen.

Tester
- Hensikten har vært å teste lederegenskaper, kommunikasjonsevner, og hvor flinke de er til å lytte og samarbeide, sier han.

I løpet av den siste finaledagen måtte de tre finalistene prioritere e-poster i en fiktiv konsernsjefinnboks. Så ventet en praktisk oppgave der de skulle lede fem deltakere fra øyer bestående av kasser, ved hjelp av planker, uten å tråkke i gulvet.

Det hele avsluttet med en seanse der søkerne måtte svare på spørsmål der de reflekterer rundt ledelse og prosessen de har vært gjennom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.