*Nettavisen* Økonomi.

Han gikk konkurs med gjeld til over pipa. Nå vil han slå tilbake med gigantsøksmål

Knut-Jørgen Hauge har vært i en lang rekke rettslige tvister. Nå ligger det an til nok en runde i rettsapparatet. (Foto: MAGNE TURØY)

Zachens forrige eier, Knut-Jørgen Hauge, saksører eiendomsinvestorene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, samt BN Bank. Hauge krever dem for inntil 700 millioner kroner.

04.07.15 14:08

(VEST24.NO): – Vi krever erstatning for at man ble frarøvet den merverdien som lå i en lukrativ restaurantvirksomhet med en stabil festerett. Det dreier seg om den fremtidige omsetningen som Zachariasbryggen AS nå går glipp av, eller det Hauge kunne solgt bygget for, sier advokat Erik Myhr Nilsen til BT.

Han representerer Knut-Jørgen Hauge, som i 2005 kjøpte bygget på Zachariasbryggen for 110 millioner kroner og som siden har brukt enda mer på å pusse opp bygget.

Ambisjonen hans var å skape byerns beste restauranthus.

I stedet havnet prosjektet hans i økonomiske problemer, skriver Vest24. En rekke rettslige feider og tilhørende advokatregninger forverret situasjonen. Forsøk på å få investorpartner eller selge bygget feilet.

Ved konkursåpning var Zachariasbryggen AS' gjeld til kreditorer over 300 millioner kroner.

Både før og etter konkursen i Zachariasbryggen AS har Hauge ment at han ble presset ut av serveringshuset med den lukrative beliggenheten.

– Hovedårsaken til konkursen er usikkerhet rundt festeavtalen, har Hauge tidligere uttalt til Vest24.

Han sikter til festekontrakten som regulerte bruken av grunnen Zachen-bygget står på.

Denne avtalen skulle utløpe 1. juli 2015. Hauge kjempet fånyttes for å forlenge avtalen, noe som skapte stor usikkerhet.

Nå går han til gigantsøksmål mot sin tidligere bankforbindelse, BN Bank, og grunneierne Tom Rune Pedersen og Geir Hove.

Ifølge BT er søksmålet begrenset oppad til 700 millioner kroner.

Kravet er basert på hvor mye Hauge mener han ville hatt mulighet til å selge restaurantbygget for, dersom han hadde fått fornyet festekontrakten, skriver BT.

Les også: Kranglefanten fikk kontrollen på hele Zachen

BN Bank har saksøkt Hauge og hans medeier for totalt ti millioner kroner i forbindelse med hans kausjonsansvar etter Zachen-konkursen.

Nå svarer Hauge med motsøksmål. Erstatningskravet er også rettet mot grunneierne i Bergen Sentrum Tomteselskap (BST), som overtok bygget.

– Det er helt ukjent for min del, men han har truet med å saksøke oss for helt vanvittige beløp i flere år. Så dette er ikke noen overraskelse, sier styreleder Tom Rune Pedersen i BST til BT.

– Vi tar stevningen til etterretning, men det er vanskelig å kommentere innholdet uten å ha det i hende, sier informasjonssjef Stig Tore Laugen i BN Bank til BT.

Les flere saker fra Vest24 her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.