NA24.no

Han kan få hovedansvaret

Foto: NICHOLAS KAMM (AFP)
Sist oppdatert:
Fed kan få ansvaret med å overvåke banksektoren i USA.

Det ser ut nå ut til at Obama-administrasjonen gir USAs sentralbank Federal Reserve ansvaret for å overvåke de finansielle institusjonene som kan være en fare for det amerikanske banksystemet, sier kilder i det hvite hus til Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Finansminister Timothy Geithner i USA - som tidligere har hatt ansvaret for sentralbankens New York-avdeling – ha skal ha fortalt at forsikringsselskaper, hedge fond og banker trenger en autoritær institusjon til å overvåke de finansielle institusjonene.

Fed har i lang tid vært «favorittene» til denne jobben, men et forslag fra tidligere finansminister Henry Paulson gjorde at de fleste trodde en annen løsning var mest aktuell.

Det har lenge vært stridigheter omkring ordningen, og det kan fremdeles ta måneder før partene kommer til enighet om hvordan USAs banksystem skal overvåkes i etterkant av den største finansielle krisen siden 30-årene.

- Geithner mener man trenger én uavhengig regulator med ansvar for å overvåke viktige firmaer og se på kapitalbehov og bemanningssystemer. Han mener imidlertid at et utvalg kan supplere regulatoren, sier talsmann Andrew Williams i det amerikanske finansdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere