NA24.no

Han kan tjene 1.650 millioner

Foto: Fotograf:Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Får analytikerne rett kan Bjørn Kjos le hele veien til banken.

I forkant av tredjekvartalstallene til flyselskapet Norwegian jekker meglerhuset Fondsfinans opp sitt kursmål fra 70 kroner til hele 200 kroner. Ved inngangen til året stod aksjen i 36,9 kroner, men siden den gang har aksjen opplevd et realt løft. Onsdag steg aksjen 3,3 prosent til 125 kroner.

Kostpris 266 mill.
Selskapet HBK Invest, hvor Bjørn Kjos eier 90 prosent og hans makker Bjørn H. Kise eier 10 prosent, har så langt en papirfortjeneste på aksjene på vel 1.036 millioner, men dersom den skulle så høyt som Fondsfinans spår vil papirgevinsten til selskapet bli på svimlende 1.834 millioner kroner.

Kjos sin eierandel av dette vil da tilsvare utrolige 1.650 millioner kroner. Ved regnskapsslutt i fjor var aksjene verdt 387 millioner kroner som også er bokført som virkelig verdi i selskapet.

Les også: Er det rart han gliser

Tenker ikke over
Bjørn Kjos har tidligere sagt at han ikke lar seg styre av aksjekurser i det daglige.

- Det er kanskje dumt å si det, men jeg tenker egentlig ikke over denne verdiøkningen, sa Kjos til NA24 i forrige måned.

Aksjen har opplevd en solid opptur på børsen forankret i sterke trafikktall, svakere dollar, og ikke minst fuelprisene som er ned 35 prosent, skrev Fondsfinans.

- Selskapet opprettholder en gunstig markedsposisjon, mener analytiker Per Haagensen i meglerhuset Fondsfinans torsdag om Norwegian.

Dobling
Norwegian vil levere knalltall i tredje kvartal, ifølge meglerhuset, og man tror på et driftsresultat før avskrivninger på 452 millioner kroner som er en dobling fra 228 i samme kvartal i fjor, ifølge meglerhuset, som legger til at omsetningen estimeres til 2.252 millioner kroner i kvartalet, opp fra 1.972 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Den sterke forbedringen i fortjeneste skyldes lavere enhetskostnader, heter det fra Fondsfinans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere