*Nettavisen* Økonomi.

Han kjøpte Vålerenga-trenerens luksus

Foto: (Finn.no/Swedbank)

Aksjemegler bladde opp 18 millioner for Slemdal-villa.

17.02.12 21:28

Det vakte oppsikt da eks-landslagsspiller og Vålerenga-trener Martin Andresen ifjor la 27,5 millioner kroner på bordet for strandvillaen til Rema-arvingen Ole Robert Reitan på Nesøya.

Bolighandel1: Selg uten megler

Andresen la sin herskapelige hvite trevilla på Slemdal ut for salg til 25 millioner kroner. Da han ikke fikk napp, ble prisen senket til 21,5 millioner.

Heller ikke denne prisen lot seg gjøre å forsvare i det trege markedet for luksusboliger, og han lot den til slutt gå for 18 millioner kroner.

Dermed tapte Andresen minst to millioner kroner på handelen. Han kjøpte den nemlig i 2008 for 20,1 millioner.

Fra fotball til finans
Nå er det finansmannen Henrik Kulseng-Hanssen (35) som overtar villaen.

Kulseng-Hanssen har vært corporate-medarbeider i meglerhuset First Securiteis siden 2004. First Securities har i en årrekke vært en av landets mest vellykkede og profilerte meglerhuseies av den svenske banken Swedbank.

Corporate-avdelingen teller ikke mindre enn rundt 30 mennesker, hvorav Ove Gusevik og Alexander Munch-Tore er blant de mest profilerte.

Lønnsadel
Få eller ingen bransjer har slike lønnsnivåer man finner i finans, og særlig de som jobber i meglerhus, med aksjemegling, analyse eller corporate finance.

Nettavisen har skrevet flere saker om unge finansfolk som kjøper boliger andre bare kan drømme om:

Søkkrik børsspekulant kjøpte luksusvilla

Megleress prutet på rederkåken

Aksjemegler kjøpte Tønsberg-hus til 25 mill.

Finansgeni bladde opp 40 millioner

Henrik Kulseng-Hanssen har de siste årene tjent godt på sin jobb med børsnoteringer, fusjoner og oppkjøp i First Securities. I 2010 hadde han en inntekt på 9,5 millioner kroner. De fire foregående årene lå hans skattbare inntekt på rundt tre millioner kroner i året.

Mye av inntekten til ansatte i meglerhusene stammer fra bonuser. I gode år er det knapt en medarbeider i slike meglerhus som moittar noe særlig under en million i bonus. De best betalte får bonuser på noen titalls millioner.

Kulseng-Hanssen er utdannet ved London School of Economics. Før han kom til First Securities jobbet han som investment banker i London for storbankene Morgan og Jeffries.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.