NA24.no

Foto: Siv Storløkken (Oppland Arbeiderblad)

Han må si opp 125 personer

Sist oppdatert:

(Oppland Arbeiderblad) De ansatte ved Hapro fikk dårlige nyheter i dag morges. Administrerende direktør Erik Lundbekk serverte beskjeden om at bedriften nå sier opp 125 årsverk, heter det i en pressemelding sendt ut fra Hadelandsprodukter AS i formiddag.

Hapro holder til på Jaren på Hadeland. Allerede sommeren 2012 varlset de nedbemanning av 240 årsverk som følge av avviklingen mot sin største kunde gjennom mange år, Cisco.

– Dette er det vi varslet i fjor at ville skje, og sånn vi ser verden nå er dette helt nødvendig, sier Erik Lundebekk, administrerende direktør i Hapro.

Avviklingen har skjedd gradvis, og 115 oppsigelser ble gjennomført allerede i fjor. I tillegg har 60 blitt permitterte i år.

– Kan det komme enda flere oppsigelser?

– Vi mener at det vi gjør nå er tilstrekkelig, sier Lundebekk.

Hapro melder at de har har vekst på øvrige kunder, men dessverre ikke så stor som vi hadde håpet, og ikkenok til å oppveie tapet mot den store kunden. Avviklingspreioden mot Cisco er snart over, og gjenstående tiltak må iverksetter, skriver Lundbekk i en pressemelding.

De 125 årsverkene som nå kuttes inkluderer de 60 som allerede er permittert. Disse er i hovedsak knyttet til elektronikkproduksjonen.

Lundbekk sier alle de oppsagte vil få individuell veiledning for hjelp til videre arbeid.

– Dette er jo ikke dette vi ønsker å bruke tiden vår på og vi liker ikke at så mange mennesker må gå, sier Lundebekk.

De ansatte fikk beskjed om oppsigelsene på et allmøte i formiddag.

Etter denne reduksjonen vil Hapro ha 340 ansatte.

Oa.no kommer tilbake med mer

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere