NA24.no

Han skal granske Valla

Sist oppdatert:
Jan Fougner skal lede granskingen av Gerd-Liv Vallas håndtering av Ingunn Yssen.

Sekretariatet i LO møttes i dag på Folkets Hus i Oslo, og lover en bred gjennomgang av saken.

NA24 - din næringslivsavis

Advokat Jan Fougner skal lede granskingen av Yssen-saken. Fougner utarbeidet fjorårets kommentarutgave av Arbeidsmiljøloven sammen med Lars Holo.

46-åringen er partner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech, hvor han, ifølge firmaets hjemmeside, hovedsakelig arbeider med prosedyre knyttet til forretningsjuridiske tvister. I tillegg arbeider han også med arbeidsrett, kontraktsrett, petroleumsrett, forvaltningsrett, miljørett og erstatningsrett. Han representerte YS i rettstvisten mellom SAS Braathens og fagforeningnene.

- Ikke konsultert
De to andre medlemmene av granskingsutvalget er førstelagmann Nils Erik Lie og professor og advokat Kristin Normann. Normann har permisjon fra stillingen som førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, hun har vært medlem av flere offentlige utvalg og medlem av kontrollutvalget i en rekke bedrifter. Nils Erik Lie har fra 1990 vært lagmann ved tidligere Eidsivating, nå Borgarting lagmannsrett, og har drevet egen advokatforretning i Moss.

Ingunn Yssen opplyser til NA24 at hun selv ikke har vært konsultert i forbindelse med sammensettingen av utvalget.

Forøvrig ønsker hun ikke å kommentere utnevnelsen av utvalget før det foreligger et mandat, og før hun har fått konferert med sin advokat.

Ikke avgrense
I en melding fra LO heter det at utvalget skal søke å belyse alle sider av saken, og det skal gis tilgang til all relevant dokumentasjon i saken. Gjennomgangen skal foreligge så raskt som mulig.

LO har valgt å legge minst mulig føringer på utvalgets arbeid, og har derfor ikke spesifisert mandatet ut over det som ble vedtatt i sekretariatet 22. januar 2007. Tolking og avgrensing av mandatet overlates til utvalget. Det overlates videre til utvalget å ta de kontakter og foreta de avklaringer som er nødvendig for å belyse alle sider av saken.

Ifølge LO har Gerd-Liv Valla ikke deltatt i det saksforberedende arbeidet, og fratrådte ved sekretariatets behandling av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere