NA24.no

(Scanpix)

Handelsbanken bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Svenske Handelsbanken har levert bedre tall enn forventet.

Lavere tap på utlån overrasker analytikerne som må se sine estimater grundig slått av Handelsbanken. Den svenske storbanken leverte resultat for andre kvartal tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Nordea leverte også positivt, mens SEB leverte langt svakere resultat enn forventet. Men Handelsbanken ser ut til å være den aktøren i Sverige som klarer seg best. Selskapet keverte tap på utlån som beløp seg til 939 millioner svenske kroner, noe som er på samme nivå som fjoråret men langt mindre enn hva analytikerne hadde forventet.

Selskapet har ikke vært så eksponert i Baltikum som både Swedbank og SEB, som begge har levert milliardtap på sine engasjementer hos svenskenes kriserammede naboer.

Ifølge Dagens Industri var det forventet et utlånstap på 1,6 milliarder kroner.

Netto renteinntekter endte på 5,63 milliarder svenske kroner, moe som er en oppgang på fem prosent sammenlignet med første kvartal. Driftsresultatet endte med et overskudd på 3,44 milliarder svenske kroner, over estimatet på 2,84 milliarder kroner.

Selskapet melder også om en styrket kapitaldekning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere